
HabTech AS

Eksempler på funksjonalitet og anvendelse av e-plan
e-plan habilitering benyttes i dag av barn, unge og voksne med veldig ulike utfordringer, livssituasjoner og behov for tilrettelegging. e-plan utformes individuelt og bør baseres på personsentrerte kartlegginger hvor personenes egne behov, preferanser og verdier legges til grunn for utforming av løsningen i tett samarbeid med personen som skal ta planen i bruk. Den kronologiske organiseringen gjør det mulig å tilpasse hjelpen individuelt og fremme reell deltakelse og medvirkning i egen hverdag. Hva slags type og mengde hjelp den enkelte har nytte av defineres på hver enkelt aktivitet og kan enkelt endres i takt med e-planbrukerens egenmestring.
Dagsmodus

Dagsmodus gir personen oversikt over dagen i en kronologisk rekkefølge. Aktivitetene kan organiseres i fast rekkefølge eller fleksibel som gjør at listen fungerer som en liste med muligheter.
Ukemodus

I ukeplanen vises ukas aktiviteter og bidrar til forutsigbarhet. Det er enkelt å se hvilke aktiviteter som er gjennomført foregående dager. Dersom man ønsker kan ukedagene fargekodes med egne farger.
Visuell nedteller
En visuell nedteller bidrar til forutsigbarhet og er spesielt egnet på aktiviteter som ikke har klart definert start og slutt. Tannpuss, koke/steketid eller tid med skjerm/spill er eksempler på aktiviteter hvor denne funksjonen ofte anvendes.
Valg
Tilrettelegging for valg er én av flere måter å fremme brukermedvirkning. Ved å trykke på et alternativ legger aktiviteten seg automatisk inn i planen. Valg brukes ofte til å velge mat og aktiviteter, men kan også kombineres med andre funksjoner som symbolmerking, FaceTime eller URL.
Handlingskjeder
Mange har behov for visuell støtte i gjennomføring av hverdagslige aktiviteter eller for å mestre nye oppgaver hjemme eller på skole/jobb. Ved å utforme individuelle handlingskjeder med tilpasset mengde og type hjelp kan e-plan bidra til reell egenmestring og aktiv deltakelse i eget liv.
Sjekklister
Sjekklister kan for mange være en smart måte å huske alt som skal med i en sekk, handlekurv eller finne frem bestemte ting før en aktivitet kan begynne. Sjekklister har bidratt til at flere har blitt tryggere og mer selvstendig.
Avslå aktivitet
I likhet med valg kan muligheten for å avslå/takke nei til aktiviteter være en god tilrettelegging for å medvirke i egen hverdag. Funksjonen kan være tilgjengelig på alle-, ingen- eller på utvalgte aktiviteter.
Fargekoding
Fargekoding av aktiviteter er en effektiv måte å kategorisere aktiviteter eller formidle informasjon om egenskaper ved aktiviteter. Skal/bør-oppgaver (jf. atferdsavtaler), selvstendig/med bistand, inne/ute er eksempler på anvendelse av fargekoding.
Notatsider
Notatsider gir anledning til å legge til utfyllende tekst på hver enkelt aktivitet. Dette kan være informasjon til e-planbruker som eksempelvis sosiale historier eller informasjon til tjenesteytere som sikrer god tilrettelegging og forutsigbare tjenester.
Alarm/Påminner
Som andre kalendere har selvsagt også e-plan mulighet til å sende påminner/alarm for bestemte gjøremål eller aktiviteter. Alarmen leder direkte til aktiviteten det er satt alarm på.
Digital klokke

Det er alltid rask tilgang til en enkel digital klokke, med tidspunkt, ukedag, dato og tid på døgnet. Klokken fungerer også fint som en skjermsparer hvor ethvert trykk på skjermen leder tilbake til planen.
Tidslås
Enkelte aktiviteter er avgrenser seg til bestemte tidspunkt. Bruk av tidslås kan være egnet til å signalisere om aktiviteten er tilgjengelig eller ikke. Avreisetid til skole/jobb eller medisintid kan være eksempler på slike aktiviteter.
Poeng
I e-plan er det mulig å legge poeng på aktiviteter. Poengene legger seg i en poengbank hvor administrator kan godkjenne poengene eksempelvis på et avtalemøte. Det er mulig å benytte symboler (tegnøkonomi) i tillegg til siffer (her 3) til å vise antall poeng
Poengbank
Poeng fra hver enkelt aktivitet (hvor poeng er aktivert) legger seg til godkjenning i en egen bank. Banken er egnet til eksempelvis evalueringsmøter (jf. atferdsavtaler). Det er egen innlogging til poengbanken.
Tilfeldig trekning
Terning, eller tilfeldig trekning, er en funksjon som kan virke motiverende og bidra til variasjon. Alternativene kan være synlige eller skjulte. Ved å skjule alternativene kan man bruke funksjonaliteten til å formidle en motiverende overraskelse.
Tilfeldig trekning egner seg godt i kombinasjon med tidslås.
URL-Lenke
Det er mulig å knytte en bestemt url-adresse til aktiviteter. Ved å trykk spå skjermen åpner nettsiden seg automatisk, noe som bidrar til at flere kan ha glede av og ta del i mulighetene som finnes på internett
Videosamtaler
Mange liker å ringe familie og venner men har behov for hjelp til å gjennomføre slike samtaler. Aktiviteter (eller bilde av personer) kan linkes til tlf/e-post.. Dersom personen trykker på bilde av ønsket person vil e-plan automatisk åpne en videosamtale. Funksjonen er velegnet i kombinasjon med valg og tidslås.
Symbolmerking
Symbolmerking er en mulighet til å fremheve eller tydeliggjøre egenskaper ved en aktivitet eller et valg. Merkingen baseres på samme prinsipp som "nøkkelhullmerkning" av mat i butikken, men det er anledning til å benytte helt egne symboler i form av emojis. Funksjonen gjør det mulig å tydeliggjøre "smarte valg" eller legens anbefaling 👩⚕️